Biztonság

Látogatóink biztonsága kiemelten fontos!

Az endurót általában veszélyes sportnak tartják. Azonban sokkal biztonságosabb, mint amilyennek látszik. Biztonságosabb, mint az aszfaltos úton való motorozás.

Az Enduro-val való off-roadozás egy teljesen új élményt nyújt. Nagyon alacsony sebesség vagy helyben állás esetén a kerékpárról való leesés normális, főleg egy kihívásokkal teli terepen. A valódi balesetek és sérülések ritkák, legalábbis a felelős endurósok körében.

A veszély leginkább a sebességet kedvelõk esetében lép fel.

Fogadja meg a profik tanácsait. Az Enduro királyának tartott Graham Jarvis szerint meg kell tanulnunk lassan haladni, még mielőtt nagy sebességgel hajtanánk.

Vigyázzon társaira, tartson némi távolságot.

Túráink nagy részét két profi túravezető koordinálja. Egyikük vezeti a csoportot, míg a másik segít a kezdőknek. Néha a csoport kettéválik. Így a tapasztaltak választhatják a nehezebb útvonalat, míg a többiek kevesebb akadállyal ellátott útvonalon haladhatnak tovább. Fontos, hogy a tagok olyan sebességgel haladjanak amely a legmegfelelőbb és kényelmes számukra.

Kiváló minőségű védőfelszerelést kínálunk: sisak, védőszemüveg, csizma, gerincvédő, térd- és könyökvédők, kesztyűk.

Alkohol fogyasztása a sofőröknek szigorúan tilos!

Ha nem érzi jól magát, ne vezessen. Ha fáradtnak érzi magát, szóljon a túravezetőnek, és térjen vissza a szállodába. Fontos, hogy a túrák során elegendő vizet fogyasszon.

Önnön múlik, hogy szeretne-e egészségbiztosítást vagy sem. Ha igen, győződjön meg róla, hogy fedezi-e az extrém sportok által okozott balesetek költségeit.

A legközelebbi kórházak Kolozsváron vannak.

Idegenvezetőnk, Horia, rohammentős.