Mit hozzak magammal

Iratok

Személyi igazolvány, vagy útlevel, hogy átjöhess a vámon. Az Európai Únió tagjainak elég a személyi igazolványt hozni, nincs szükségük útlevélre.

„A” kategóriás jogosítvány (ha birtokában vagy egynek). Tipp: tárolja jogosítványának digitális változatát (fotó) a felhőben. Abban az esetben, ha az eredetit elveszíti.

Fizetőeszközök

EC (EuroCash) bankkártya. Esetleg hitelkártya. A virtuális kártyák a mobiltelefonon nagyon népszerűek lettek és általában működnek is. A Revolut alkalmazás is nagyon ismertté vált.

Talán némi készpénz euróban vagy dollárban. Hacsak nem román állampolgárságú vagy, valószínűleg nincs RON-od (a helyi pénznem). Váltóirodákat mindenhol találhatsz, itt átválthatod a Forintot, Dollárt, Svájci Frankot stb. román RON-ra. Nem éri meg előre pénzt beváltani máshol, mivel elég ritka RON-t találni külföldön és ha találsz is, nem fogod a legbarátságosabb árat megkapni. Romániában van néhány hely, ahol román készpénzre lesz szükséged, kis összegekben, de amíg a csapattal maradsz, valaki fog majd segíteni neked.

Ruházat

Minden időjárási körülménynek megfelő ruházat. Az időjárás kiszámíthatatlan a hegyekben, még nyáron is. Hozhatsz magaddal egy sporthátizsákot extra ruhákkal és csereruhákkal a túrázás utánra.

A 3 napos körutakra hozdd el a fürdőruhádat is.

Felszerelés

Hozhatja saját védőfelszerelését, vagy bérelheti a mieinket.

Minden védőfelszerelés bérelhető tőlünk. Hozhatod a saját felszerelésed is, ha meg szeretnéd spórolni a bérlési díjat, vagy ha szeretnél saját felszerelést magadénak tudni.

Ha van saját hátizsákod, beépített kulaccsal, elhozhatod magaddal.

Elhozhatod a saját videókamerádat. Nálunk minden inkább a szórakozásról szól, nem pedig a külvilágnak megmutatni ezt, de az emlékek szebbek ha képeken vagy videón is megörökítjük őket. Persze azt nagyon szeretjük, ha vendégeink social media-ra posztolnak a velünk szerzett élményekről.

Jókedv

A lelkesedés és a pozitív hozzáállás egy sikeres élmény elengedhetetlen elemei.

Barátok

Az Enduro élmény csak úgy lehet teljes ha motoros barátaid is veled tartanak.