Gyakori kérdések

Vannak kérdéseid? Talán itt megtalálod a választ rájuk. Ha nem, lépj kapcsolatba velünk!

Hogyan tudom felmérni a motorbiciklivezetési szintemet?

Olvasd el a self assessment oldalunkon található információkat.

Nincs túl meleg nyáron?

Nincs. Itt Romániában vagyunk, nem Görögországban. A hegyekben szoktunk túrázni, nagyobb magasságokon, illetve hűs erdőkben. Nagyon kellemes. Természetesen nehéznek is bizonyulhat egy kihívásokkal tele terepen a biciklit hajtani, de ez az útvonalválasztástól és nehézségiszinttől is függ. Végülis egy sportról beszélünk. A nyár egy nagyon jó időszak a túrázásokhoz, mivel a napok is hosszabbak ilyenkor. A Romaniacs verseny is nyár közepén történik. Ugyanakkor, vannak reggelek, amikor elég hideg van a hegyekben, még július és augusztusban is. Több információ az évszakokról és időjárásról.

Csoportként lehet csak föliratkozni?

Nem! A legjobb élményt az nyújtja, ha a barátokkal túrázol. Ha a haverjaid veled egy hullámhosszon vannak és van idejük veled jönni, hozdd el őket magaddal. Ha nincs erre lehetőséged, akkor tarts velünk, itt számos barátra tehetsz szert.

A csoportok hasonló szintű motorbiciklisekből tevődik össze. Minden túra különböző (adventure túra, hard enduro, ride & learn). Mondd el nekünk a) motorbiciklivezetési szintedet b) az általad válsztott túránkat c) mikor szeretnél eljönni, mi pedig bemutatjuk neked a lehetőségeket. Szemesnek áll a világ, szóval a lefoglás sorrendje szerint lehet elsőbbséget élvezni.

Mikor vannak túráink? Mit és hogyan szeretnél.

A teljes szezon ideje alatt tartunk túrákat. A túrákat az imént említett elsőbbségi sorrend alapján szervezzük meg. Az a csoport vagy személy, aki először foglal le egy bizonyos dátumot, elsőbséget fog élvezni a túra típusára, illetve ennek nehézségi szintjére nézően. Például ha egy két személyes csoport május 1-5 között lefoglal egy haladó szinten lévő enduro adventure túrát , akkor ezt így leszögezzük. Ha más motorbiciklisek is szeretnének csatlakozni ehhez a túrához és ugyanazon a vezetési szinten vannak mint az előbbiek, akkor megtehetik ezt. Nem fogjuk megváltoztatni a túra típusát és nehézségi szintjét sem.

Biztosan végbemegy a túra?

Természetesen. Megtartjuk a túrákat akkor is, ha csak egy személy jelentkezik erre a dátumra. Ha egyik túravezetőnk megbetegedik, helyettesíteni fogjuk. A motorbicikliink újak, nagyon jó állapotban vannak. Ha valami nem működik, másnapra megjavítjuk vagy helyettesítjük. Ha az időjárás nagyon rossznak tűnik, kihívásként tekintünk erre, nem pedig egy óriási problémaként kezeljük. Látod? Semmi sem állíthat meg minket.

Hozhatom a saját felszerelésemet?

Igen, árleszállításban is részesülsz ha teljes mértékben a saját felszerelésed használod.

Hozhatom a saját motorbiciklimet?

Igen, árleszállításban is részesülsz ha a saját motorbiciklidet fogod használni. Egy könnyű enduro motorbiciklire lesz szükséged, ami a mi hard enduro motorbicikliink egyikére hasonlítson. Nehezebb enduro motorbiciklik nem alkalmasak a túráinkon található ösvényekre vagy pályákra. Kérünk légy tudatában annak, hogy ha a saját bicikliddel túrázol, teljes felelősséget vállalsz érte, mivel nem tudunk sokat tenni, ha a semmi közepén leáll és nem működik tovább.

Elküldhetem a saját felszerelésem postán?

Talán. A csomagok privát futárral érkeznek, például DHL-lel. A legjobb a hotelhez küldeni, ott mindig van valaki aki átveheti a csomagot. Fel kell tüntesd az uticél teljes címét, egy telefonszámmal együtt. Az EnduroNuts csapata nem vállalja a csomagok átvételét és visszaküldését.

Kibérelhetem a biciklit, túra, illetve túravezető nélkül?

Nem, elméletileg nem igazán. A versnyek alatti felügyelet esetén kívül. Első sorban, szükségünk van a motorbiciklikre a túrák megszervezéséhez. Második sorban, nem igazán mehetsz túrázni túravezető nélkül, problémákat okozhat. Utolsó sorban, a szintedtől függően, veszélyes lehet. Ha kibéreljük a motorbiciklinket, akkor csakis egy tapasztalt motorbiciklis számára fogjuk ezt megtenni, akit személyesen is ismerünk és egy különleges helyzetről van szó.