Önfelmérés

Az enduro túráink és trainigeink különböző felkészültségi szintet igényelnek, a használt sebesség, illetve a pálya nehézségéből kiindulóan. A motorbicikliseket csoportokra osztjuk motorvezetési szintjük, illetve saját elvárásaik alapján is. A megfelelő túra és csoport kiválasztása nagyon fontos. A legmulatságosabb és legbiztonságosabb, ha olyan sebességel haladsz és egy olyan pályán vagy, amely nehézségi szintje nem haladja meg a képességeidet sem, de unatkozni sem fogsz majd alatta.

A kategóriák

Az enduró túrákat 3 kategóriára osztottuk: kezdők, haladók, profik számára.

Az önfelmérésed

Eléggé könnyű: ha nem tudod melyik kategóriához tartozol, akkor kezdő vagy. Nem számít hány kilómétert mentél már közutakon a motorbicikliddel, az enduróban kezdő vagy még, a két dolog különbözik, az enduro más technikákat igényel.

Találd meg azt a leírást ami hozzád a legközelebb áll.

Ha két kategória között találod magad, akkor te kell majd eldöntsd, ha inkább a könnyű és biztonságos utat választod, vagy egy kihívára vágysz.

0) Zero

A leírásod:
Nincs motorbiciklivezetési tapasztalatod és nincs A kategóriás jogosítványod sem.

Kategória: még nem vagy kezdő.

Milyen túra illik hozzád:

1) Street rider

A leírásod:
Van egy A kategóriás jogosítványod és csakis aszfalton motorbicikliztél idáig. Nem számít ha ez egy szimpla vagy sportmotorbicikli volt. Jól irányítod a motorbiciklidet és tapasztalattal rendelkezel a fékezés és sebességváltás terén is.

Kategória: kezdő.

Milyen túra illik hozzád:

2) Travel enduro rider

A leírásod:
A személyes motorbiciklid egy travel enduro, például egy BMW GS vagy egy Africa Twin. Az aszfaltozott utakon kívül, más utakon is motorbicikliztél már, például TET (Trans Euro Trail) utakon.

Kategória: kezdő, talán haladó ha fizikálisan felkészült és tehetséges vagy.

Milyen túra illik hozzád:

3) Motocross rider

A leírásod:
Van már tapasztalatod motocross terén. Ha a motocross nem is hard enduro, ahol fadarabokon és sziklákon ugrasz át és helyből is meg tudsz fordulni, mindenképp több dirt bike tapasztalatod van, mint egy egyszerű motorbiciklisnek.

Kategória: haladó, talán profi ha fizikálisan felkészült és tehetséges vagy.

Milyen túra illik hozzád:

4) Trial rider

A leírásod:
Tapasztalatod van Trial motorsportban.

Kategória: haladó, talán profi ha fizikálisan felkészült és tehetséges vagy.

Milyen túra illik hozzád:

5) Hard enduro rider

A leírásod:
Van már tapasztalatod hard enduro bicikliken, használtál már például KTM 250/300 2-ütemű vagy 350 4-ütemű motorbiciklimodellt. Ha voltál már ilyen motorbiciklin és kihívást képviselő terepeken, szóval egyedül is fel tudod mérni a szintedet.

Kezdő: alacsonyabb átlagsebesség, egyenetlen terepeken vagy meredek felmenőkön bizonytalanságot keltenek benned. Nehezen haladsz át nagyobb akadályokon.

Haladó: képes vagy nagy farönkökön átszökni, helyből megfordulni, folyók mentén felfele haladni. Hard enduro hobbi/bronz kategóriás versenyző.

Profi : Hard enduro silver (ezüst) kategória. Több mint 40 napot töltesz évente az enduro motorbicikliden.

Milyen túra illik hozzád:
Bármilyen túra vagy training a te kategóriádban.