Întrebări frecvente

Ai întrebări? Poate că acestea ne-au fost deja adresate și le poți găsi aici. Dacă nu, trimite-ne un mesaj!

Cum aflu care este nivelul meu?

Mergi la pagina de autoevaluare.

Nu este mult prea cald vara?

Nu. Suntem în România, nu în Grecia, și traversăm păduri sau munți la altitudini înalte. Este minunat. Sigur, atunci când trebuie să îți împingi bicicleta pe un teren denivelat poate ți se va face cald, însă depinde de tipul traseului pe care îl alegi, respectiv de nivelul tău de pregătire. Până la urmă, vorbim de un sport. Vara este anotimpul ideal pentru această activitate, zilele sunt lungi. Competiția Romaniacs are loc, de asemenea, la mijlocul verii. În același timp, sunt dimineți reci de vară în munți, chiar și în lunile iulie și august. Mai multe despre anotimpuri și condițiile meteo.

Trebuie să vin cu un grup?

Nu! Mersul pe motocicletă este cel mai plăcut alături de prieteni. Dacă ai prieteni care sunt pe aceeași lungime de undă cu tine și au timp să vină, îi poți aduce cu tine. Dacă nu, haide și fă-ți prieteni noi.

Grupurile se întocmesc în funcție de niveluri de pregătire similare ale participanților. Fiecare tur este diferit (tur adventure, hard enduro, ride & learn). Spune-ne: a) nivelul tău de pregătire b) tipul de tur pe care ți-l dorești c) datele în care ai fi disponibil, iar noi îți vom prezenta posibilitățile. Primul venit, primul servit.

Când au loc tururile? Aș avea niște condiții.

Organizăm tururi pe toată durata sezonului. Alegem un anumit tip de tur pe baza principiului de primul venit, primul servit. Grupul sau persoana care întreabă prima de anumite date din calendar (și rezervă locul/locurile din acea dată), va putea alege tipul turului și nivelul la care se va desfășura acel tur. De exemplu, dacă doi motocicliști rezervă perioada de 1-5 mai pentru un tur adventure la nivel intemediar, atunci rămâne stabilit așa. Mai putem adăuga motocicliști cu același nivel de experiență la acest grup. Însă, nu putem schimba nici tipul de tur, nici nivelul de pregătire al participanților.

Va avea loc turul?

Garantat. Facem turul, chiar dacă există doar o singură persoană care s-a înscris pentru acea dată. Avem ghizi de rezervă dacă vreunul se îmbolnăvește. Motocicletele noastre sunt noi și se păstrează într-o stare perfectă. Dacă una se strică, se va repara peste noapte sau se va înlocui cu alta. Dacă vremea nu arată grozav, suntem pregătiți de o provocare. Nimic nu ne poate opri!

Îmi pot aduce echipamentul personal?

Da, există o reducere pe lista de prețuri a fiecărui tur dacă îți folosești propriul tău echipament.

Pot să îmi folosesc propria motocicletă?

Da, există o reducere pe listele de prețuri dacă îți aduci propria motocicletă. Trebuie să fie o motocicletă enduro ușoară, ca motocicletele noastre hard enduro. Motociclete enduro mai grele nu sunt potrivite pentru traseele și pistele tururilor noastre. Te rugăm să iei în considerare că în acest caz vei fi responsabil de starea motocicletei tale și nu te putem ajuta foarte mult dacă se strică în mijlocul sălbăticiei.

Îmi pot trimite echipamentul personal prin poștă?

Posibil. Pachetele sosesc prin curier privat, cum est DHL. Cel mai bine este să trimiți pachetul direct la hotel, unde poate fi primit la recepție non-stop. Trebuie să specifici adresa completă a destinației și să adaugi un număr de telefon. Noi cei de la EnduroNuts nu ne ocupăm de primirea sau returnarea pachetelor.

Pot închiria doar motocicleta, fără a rezerva un tur și un ghid?

Nu, cel mai probabil nu. Exceptând participarea la curse. În primul rând, avem nevoie de motociclete pentru tururile noastre. În al doilea rând, nu prea poți merge singur, fără un ghid, acest lucru ar putea cauza probleme. În al treilea rând, în funcție de nivelul tău de pregătire, ar putea fi periculos. Dacă vom închiria vreodată o motocicletă, atunci o vom da unei persoane cu experiență, pe care o cunoaștem personal, și numai în cazuri speciale.