Motive pentru a vizita Clujul

Transilvania e încântătoare

Localizat în inima Transilvaniei, Cluj-Napoca este unul dintre cele mai frumoase centre urbane din România. Ne place să credem că acest oraș le are pe toate: oameni prietenoși, mâncare delicioasă, o scenă culturală vibrantă și o mulțime de locuri de vizitat. Mai mult, întreaga regiune a Transilvaniei îți taie răsuflarea, chiar și după vizite repetate. De la sate tradiționale, la orașe moderne și la trasee montane uimitoare, regiunea oferă o mare varietate de locuri din care puteți alege.

Vei fi fermecat de atmosfera din Cluj-Napoca

Centrul urban transilvănean și-a câștigat locul bine-meritat în sufletele tuturor celor care îi trec pragul. Orașul nu se odihnește niciodată, pentru că aproape în fiecare zi există un eveniment cultural – de la concerte și piese de teatru, la workshopuri și expoziții de artă contemporană. În 2015, Clujul a câștigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului, iar în 2020 a fost nominalizat pentru titlul de Capitală a Inovației, având primele străzi smart din România.

E imposibil să vă plictisiți aici, însă, pentru orice eventualitate, vă oferim și noi o serie de sugestii:

Observă diversitatea arhitecturală

Chiar și printr-o simplă plimbare în oras, veți avea șansa de a admira o mulțime de clădiri impresionante, în stiluri arhitecturale variante –  de la eclectic la modern.

Mâncare pentru toate gusurile

Acestea sunt câteva dintre restaurantele și cafenelele noastre favorite, așa că poate veți dori să le treceți pragul și voi:

Orașul nu doarme niciodată

Dacă nu știați până acum, Clujul este căminul a două dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică din Europa: UNTOLD și Electric Castle.

UNTOLD a câștigat în 2015 premiul „Best Major European Festival” la European Festival Awards. Armin van Buuren este considerat un simbol al festivalului, întrucât nu a ratat niciun capitol al poveștii, iar în ediția din 2019 a ținut un show de 7 ore pentru invitații UNTOLD. Acest performance, împreună cu cele din anii precedenți, l-au propulsat printre cei mai apreciați artiști din cadrul festivalului.

Electric Castle abordează un stil muzical diferit. În timp ce UNTOLD invită artiști techno, pop, hip-hop și indie, Electric Castle oferă publicului muzică alternativă, electronică, rock și reggae. Nu este un festival de ratat, căci atmostfera e ELECTRICĂ.

Cu toate că cele două festivaluri au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19, există și alte opțiuni, precum Jazz in the Park. În ciuda proporțiilor sale mai mici, festivalul aduce împreună iubitori de jazz din toate colțurile țării.

În fiecare weekend au loc concerte, piese de teatru în aer liber și multe alte evenimente artistice; trebuie doar să explorați opțiunile. 🙂

Orașul e înconjurat de natură

Deși Cluj-Napoca oferă cadrul optim pentru o viață socială activă, în apropiere de oraș aveți nenumărate posibilități de a vă bucura de natură. Indiferent dacă preferați să vă relaxați lângă lac, să vizitați câteva obiective interesante din împrejurimi sau să găsiți un loc plăcut în care să vă amplasați hamacul, iată câteva sugestii de locuri care nu trebuie ratate dacă doriți să vă bucurați de o experiență completă. Promitem că nu veți fi dezamăgiți.

Lacul Tarnița

Distanța de la Cluj-Napoca: 30 km
Lacul Tarnița este un loc minunat, apreciat și vizitat atât de localnici, cât și de turiști. Puteți închiria un ponton pentru a vă relaxa sau chiar organiza o petrecere. Alte posibilități ar fi explorarea traseelor ​​montane către Piatra lui Lucaci și Piatra lui Dan.

Pădurea Hoia-Baciu

Distanța de la Cluj-Napoca: 5 km
Populată de arbori cu un aspect ciudat, se spune că pădurea Hoia-Baciu este bântuită, fiind chiar prezentată în emisiuni de televiziune despre fenomene paranormale. În ciuda acestor zvonuri, localnicii merg acolo pentru a se relaxa sau pentru a desfășura activități precum paintball, tir cu arcul sau airsoft. Ciclismul este, de asemenea, popular în zonă, iar un parc menit practicării acestei activități a fost construit aici recent.

Castelul Banffy din Bonțida

Distanța de la Cluj-Napoca: 31 km
Castelul Banffy, un monument construit în secolul al XVII-lea, prezintă o mare diveristate arhitecturală, îmbinând stilul renașcentist, baroc, neoclasic și neogotic. Popularitatea sa a crescut și mai mult în ultimii 8 ani, datorită festivalului Electric Castle, la care participă anual zeci de mii de oameni. Legenda potrivit căreia castelul este bântuit atrage la rândul său turiști din toate colțurile țării. Se spune că prințesa care locuia în castel a avut o relație cu un străin. Când a fost surprinsă de un grăjdar angajat la castel, aceasta a hotărât să îl seducă și l-a ucis cu un cuțit, pentru a se asigura că nu va fi expusă. Fie că apreciați muzica bună, arhitectura ecelctică sau poveștile înfricoșătoare, acest loc nu trebuie ratat.

Salina Turda

Distanța de la Cluj-Napoca: 31 km
Salina Turda este considerată poarta către inima Transilvaniei, iar noi suntem întru totul de acord. Acest loc magic a fost creat în urma excavațiilor menite să faciliteze extracția de sare, rămasă aici în urma evaporării unei mări care a existat cu milioane de ani în urmă. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, care aduc mulți turiști la salină, aceasta este deseori asemănată cu subsolul navei spațiale NASA. Designul său este cu siguranță unul pe care nu îl veți uita.

Cetatea Liteni

Distanța de la Cluj-Napoca: 31 km

Cheile Turzii

Distanța de la Cluj-Napoca: 35 km
Defileul Cheile Turzii este un canion în care vă puteți bucura de unele dintre cele mai spectaculoase priveliști din Transilvania. Aveți la dispoziție mai multe trasee montane cu durate cuprinse între 2 și 10 ore și cu niveluri de dificultate variate. Veți găsi de-a lungul traseelor un habitat bogat și înfloritor, cu peste 60 de peșteri, o mulțume de plante protejate și nenumărate specii de păsări, insecte și animale.

Fotografiile utilizate pe această pagină îi aparțin lui Florica Alex, care surprinde perfect vibe-ul din Cluj-Napoca. Explorați pagina sa de Instagram pentru mai multe cadre superbe și inspirație pentru viitoarele voastre călătorii.

Fotografiile folosite pe această pagină îi aparțin lui Florica Alex, care surprinde perfect atmosfera din Cluj-Napoca. Consultați pagina lui de Instagram pentru mai multe fotografii uimitoare, care vă vor inspira să călătoriți!