Hard enduro versenyekre való felkészítés

A Hard Enduro versenyek igazi kihívásoknak bizonyulhatnak. Légy alaposan felkészülve ha hobbi szintú motorbiciklisként részt szeretnél venni ezeken. Számíts arra, ami valóban rád vár. A GoPro-val filmezett YouTube videókon a pályák mindig könnyebbnek tűnnek mint ahogy ezt a valós nehézségi szintjük bizonyítja. Egy training felmérheti a képességeidet, és megmutatja majd, ha tényleg készen állsz egy versenyre. Mindemellett önbizalmat is nyújthat számodra. A túravezetőink rendszeres résztvevők ezeken a romániai versenyeken, számos medált is nyertek, szóval a tökéletes mentorok lehetnek számodra.

 • Valódi versenypálya, vagy hasonló terep.
 • Helyi mentorok, akik ismerik a pályákat és hard enduro versenyeken vesznek részt.
 • A saját tempódban, a saját szintedhez megfelelően készítünk fel.
 • Új technikák tanulása és elsajátítása, nagyon sok háttérinfó és hasznos tippek megszerzése.

Ez egy egyedülálló esély. Engedéllyel rendelkezünk a pálya verseny előtti hozzáférésére.

Miben fogsz edzeni?

A szinted szerint, bármiben edzhetünk, amiben csak szeretnél. Ha sohasem voltál még egy versenyen, akkor ezeken a dolgokon fogunk majd dolgozni:

 • más versenyzők megelőzése és másokat hagyni, hogy megelőzzenek minket.
 • a versenyhez szükséges felszerelés és motorbicikli
 • a versenypályán való eligazodás (észrevenni a színes sávokat, a GPS használata), és mit tegyél akkor, ha nyomát vesztetted az útnak.
 • energiaspórlás. A titok az energiaspórlásban rejlik.
 • a motorbicikli verseny előtti előkészítése, szabályzatok
 • jöjj rá arra, hogy melyik versenykategória megfelelő számodra
 • gyakorold a nehezebb részeket

Melyik a megfelelő versenykategória számodra?

A hard enduro versenyek profiknak, haladóknak, amatőröknek és hobbiversenyzőknek szólnak. Legtöbbször minden versenyző ugyanazt az alappályát járja be, különböző mellékutakkal kiegészítve. A versenyeken általában a következő kategóriákban lehet indulni a Romániai hard enduro bajnokságon: “profi“, “expert”(haladó) és “hobby”. A Romaniacs versenyen a kategóriák neve gold (arany), a pro versenyzők megfelelőjeként, silver (ezüst), a haladók számára és bronze (bronz) a hobby kategóriásoknak, két hozzáadatt kategóriával, iron (vas) és atom neveken. A pro kategóriában csakis professzionális motorkerékpárosok vesznek részt, mint például Graham Jarvis és Manual Lettenbichler. Az expert, vagy haladó kategória, a jövő profi generációját képviseli, azokat a képzett lelkesedőket, akik minden hétvégét a motorbiciklin töltenek és remek formában vannak. A hobby kategória a lelkesedő hobbiversenyzőknek szól, akik több mint 20 napot töltenek egy szezon során a hard enduro motorbiciklijükön.

A legtöb hobby szintű motorbiciklis nem a győzelemért versenyez – hanem azért, hogy befejezze a pályát és időben átléphessen a finish vonalon. Vitathatlanul, nem mindenkinek sikerül befejeznie a versenyt. Néhányan gyorsabbnak szeretnének bizonyulni a haverjükhöz képest. A sérülések nélküli célhezérés és a jó szórakozás, talán ilyesfajta célok kéne lebegjenek egy hobbiversenyző szemei előtt. Egy ilyen eredmény büszkévé teheti azokat, akik ebben a kategóriában versenyeznek.

Néhány versenyt könnyebb befejezni, mint másokat, mint például a Hard Enduro Heniu versenyt, amely alacsonyabb nehézségi szinttel rendelkezik, viszont vannak nehezebb pályák is, akárcsak a Romaniacs verseny esetében. Miután a képességeid alapján megállapítjuk a szintedet, tanácsot adhatunk arról, hogy milyen versenyen és milyen versenykategóriában vehetnél részt.

Motorbiciklik és védőfelszerelés

Megkapod a hat KTM EXC-F 350 hard biciklink egyikét, vagy esetleg egy kétütemű motorral rendelkező biciklit, kiváló állapotban, az ülés pedig a magasságodtól függően lesz megfelelően beálliítva.

Testreszabott védőfelszerelést biztosítunk számodra. Az enduro túra előtt rákérdezünk majd a méreteidre.

Elvárások

Előző enduro or hardenduro motorbiciklivezetési tapasztalat. A hard enduro versenyekről szóló videók YouTube-on, egy GoPro-val filmezve mindig könnyebbnek fognak tűnni mint ahogy ezt a valós nehézségi szintjük bizonyítja. A kamera nem látja az apró akadályokat meg kövecskéket, az ösvények meg simának tűnnek, viszont az igazi pálya olyan meredek is lehet, hogy alig tudsz állni rajta.

Árak

Frissített a 2023-as szezonra.

túravezető, motorbikli, hoteltúravezető, motorbicikli, hotel
2 nap,
1 éjszaka,
2 nap training
800 EUR550 EUR
3 nap,
2 éjszaka,
3 nap training
1200 EUR800 EUR
Biztosítvatúravezető,

motorbicikli,
üzemanyag,
biciklikarbantartás,

felszerelés,

hotel/panzió
reggeli
túravezető,

motorbicikli,
üzemanyag
,
biciklikarbantartás
,


felszerelés,

hotel/panzió
reggeli
VálasztékEgyszemélyes szoba: +30 EUR/éjszaka.

Egyszemélyes szoba: +30 EUR/éjszaka.
Csoportoknak2-6 résztvevő2-6 résztvevő

Nincs biztosítva: 1) ebéd, vacsora, innivalók: Relatív olcsó árak, Romániában vagy 😉 2) Személyes biztosítás

🡺 Folytasd a böngészést a  Hard Enduro versenyen való résztvevés Romániában oldalra.
🡸 Vissza az Enduro Túrák Romániában főlapra.