Autoevaluare

Tururile și trainingurile noastre enduro sunt clasificate în funcție de experiența participanților, respectiv dificultatea terenului. Grupăm persoanele în funcție de ce pot și ce vor să facă. Alegerea turului și grupului potrivit este foarte important. Este cel mai distractiv și cel mai sigur dacă ești cu un grup a cărui viteză și nivel de pregătire nici nu te plicisesc, dar nici nu te fac să te simți depășit.

Clasificări

Pentru tururile noastre enduro folosim 3 tipuri de clase: începători, intermediari, avansați.

Evaluarea ta

Dacă nu știi cărei clase îi aparții, este destul de simplu: ești începător. Nu contează câți kilometri ai făcut cu bicicleta, cu enduro ești încă un începător, este altceva, și necesită alte tehnici.

Găsește clasa de care aparții în lista de mai jos, să vezi unde te potrivești cel mai bine.

Dacă te situezi între două clase, decide dacă vrei să o iei mai ușor și să te simți mai stăpân pe tine, sau dacă vrei o provocare care să te scoată din zona ta de confort.

0) Zero

Această descriere ți se potrivește:
Fără permis de conducere categoria A, fără experiență pe motocicletă.

Clasificare: pre-începător.

Ce poți alege:

1) Street rider

Această descriere ți se potrivește:
Ai un permis de conducere categoria A și conduci motocicleta doar pe drumuri asfaltate. Pe o motocicletă obișnuită, de sport sau de orice alt tip. Ai un control bun asupra motocicletei tale, ești stăpân pe frânare și schimbarea vitezelor.

Clasificare: începător.

Ce poți alege:

2) Travel enduro rider

Această descriere ți se potrivește:
Motocicleta ta personală este o motocicletă enduro de călătorii, cum ar fi un BMW GS sau un Africa Twin. Pe lângă drumurile asfaltate, ai experiență în a conduce pe drumuri nepavate, cum sunt așa-numitele drumuri TET (Trans Euro Trail).

Clasificare: începători, poate intermediari, dacă ești într-o formă fizică bună și ești talentat.

Ce poți alege:

3) Motocross rider

Această descriere ți se potrivește:
Ai experiență în motocross. Chiar dacă motocross nu este hard enduro, unde sari peste copaci și stânci și ai nevoie de pivotări, ai totuși mai multă experiență de dirt biking decât un motociclist care conduce doar pe drumuri publice.

Clasificare: intermediar, poate avansat dacă ești într-o formă fizică bună și ești talentat.

Ce poți alege:

4) Trial rider

Această descriere ți se potrivește:
Experiență cu motorsport de trial.

Clasificare: inivel de intermediar, poate avansat, dacă ești într-o formă fizică bună și ești talentat

Ce poți alege:

5) Hard enduro rider

Această descriere ți se potrivește:
Ai experiență pe motociclete hard enduro, cum ar fi modelul KTM 250/300 în 2 timpi sau 350 în 4 timpi. Folosind deja o astfel de motocicletă și mergând pe trasee solicitante, îți poți evalua singur nivelul.

Începător: viteză medie scăzută, dificultăți la urcarea în pante abrupte sau teren instabil, întâmpini probleme în cazul unor obstacole mai mari.

Intermediar: sari peste trunchiuri ale copacilor, faci pivotări, urci în pantă pe marginea râurilor. Motociclist enduro la categoria hobby sau bronz.

Avansat: Motociclist hard enduro la categoria silver. Peste 40 de zile pe an petrecute pe motocicleta hard enduro.

Ce poți alege:
Orice tur sau training din categoria ta.